Vervuld: Tendermanager voor Prowise (Fulltime)

Prowise, we promise! Dat betekent wat als je dat zegt. Prowise staat voor innovatieve kwaliteit en klantgerichtheid. Gedreven en professioneel, op een prettige manier en in een goede sfeer. Wereldwijd toonaangevend in digitale leermiddelen. De in Budel ontwikkelde touchscreens, devices en gebruiksvriendelijke software maken leren toegankelijker, effectiever en leuker. Prowise groeit snel dankzij de teamgeest, unieke ontwikkelingen en enthousiaste klanten. Daarom zoekt Prowise een nieuwe collega voor de functie van Tendermanager met passie voor het vak!

Tendermanager (Fulltime)

Prowise is druk in de weer met Europese aanbestedingen. De succesratio is hoog waardoor Prowise op (inter)nationaal gebied steeds verder groeit. Daarom is Prowise op zoek naar versterking op de tenderafdeling in Budel. Heb jij een vlotte pen en is werken met deadlines geen probleem voor jou? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet. 

Wat ga je doen?

Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor het offerteproces van de (Europese) aanbestedingen die je leidt. Voordat het offerteverzoek er is, is de accountmanager verantwoordelijk. Die zal ook in het voortraject / acquisitiefase de samenwerking met jou opzoeken. Of jij zoekt de samenwerking met de accountmanager op. Het kan dus voorkomen dat je samen naar de klant of prospect gaat. Alles om de klant in de offertefase de juiste belofte te kunnen doen die waargemaakt wordt.

Tijdens het offerteproces ben jij verantwoordelijk. Je zorgt dat er een goed tenderteam samengesteld wordt waarbij je de samenwerking zoekt met sales, product-marketing, ontwikkeling en alles wat maar nodig is om tot een goede klantgerichte en klant specifieke aanbieding te komen.

Uiteraard bewaak je de deadlines en zorg je ervoor dat die gehaald worden. Je schrijft zelf mee en zorgt ervoor dat alle input die geleverd wordt, samenkomt in één goed geschreven maatwerkofferte.

Je bereidt ook de klantpresentaties voor. Je zorgt ervoor dat de presentatie op een goede en heldere en open manier het voorstel weergeeft. In voorkomende gevallen ben je ook onderdeel van het team die de presentatie geeft aan de klant of geef je de presentatie zelf aan de klant.

Het zwaartepunt zal voor jou liggen op de Nederlandse markt. Maar in voorkomende gevallen ben je ook actief betrokken bij tenders voor andere landen. Dat kan direct zijn of ter ondersteuning van een partner.

Wil jij als tendermanager van acquisitie tot realisatie betrokken zijn bij de klantvraag en wil je de verantwoordelijkheid nemen voor het tenderproces, dan is dit een prachtbaan.

Waar ga jij werken?

Je wordt onderdeel van een klein, gedreven team bestaande uit drie collega's die verantwoordelijk zijn voor alle (Europese) aanbestedingen. Het is van groot belang dat je de klantvraag kan vertalen naar een passend voorstel. Het betreft een zelfstandige rol binnen de tenderdesk waar je veel verantwoordelijkheden krijgt.

Prowise is een toonaangevend wereldwijd actief bedrijf dat investeert in innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van digitale leeroplossingen. Door gebruik te maken van zelfontwikkelde touchscreens, devices en gebruiksvriendelijke software maakt Prowise leren toegankelijker, effectiever en leuker. Inmiddels maken meer dan 20.000 scholen, 450.000 leerkrachten en honderden bedrijven in meer dan 25 landen gebruik van oplossingen van Prowise.

Wat vraagt Prowise?

  • Afgeronde hbo- of wo-opleiding. Bij voorkeur in een bedrijfskundige, juridische of commerciële richting.
  • Ruime ervaring met (Europese) tendertrajecten is vereist.
  • Een sterke commerciële drive en strategisch denkvermogen.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Goede beheersing van de Duitse taal is een pré.
  • Communicatief vaardig zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt een gezonde dosis overtuigingskracht die jij weet over te brengen op papier. Je weet als geen ander hoe je de samenwerking kunt zoeken met de juiste collega’s om tot een optimaal aanbod te komen.
  • Je bent gestructureerd, stressbestendig, creatief en een echte teamspeler.
  • Enige technische kennis is een pré.

 Wat biedt Prowise?

Prowise biedt een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om er 7 bij te kopen, een collectieve pensioenregeling, een  reiskostenvergoeding en voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling binnen deze ongelooflijk snelgroeiende en dynamische organisatie. Daarnaast vindt Prowise een goede werksfeer en een gezonde teamspirit belangrijk. Er zijn wekelijkse borrels, waarbij eens per kwartaal extra uitgepakt wordt tijdens de kwartaalmeetings. Bovenal kom je terecht in een bedrijfscultuur waarin Prowise veel belang hecht aan en staat voor samenwerken, openheid, eerlijkheid, plezier en passie.

Interesse, bel of mail:

Arjen Woensdregt

06 1366 5996

arjen.woensdregt@awie.nl