Tendermanager in het zuiden van Nederland

Ben je tendermanager en wil je werken in een omgeving waar gescoord wordt, lees dan verder. Wil je in een dergelijke omgeving tendermanager worden of je verder ontwikkelen als tendermanager, lees dan ook verder. Voor een sterk groeiend en zeer succesvol bedrijf in het zuiden van het land zoekt AWie Werving & Selectie een tendermanager.

Wat ga je doen?

Je bent of wordt van A tot Z verantwoordelijk voor het offerteproces van de (Europese) aanbestedingen die je leidt. Voordat het offerteverzoek er is, is de accountmanager verantwoordelijk. Die zal ook in het voortraject / acquisitiefase de samenwerking met jou opzoeken. Of jij zoekt de samenwerking met de accountmanager op. Het kan dus voorkomen dat je samen naar de klant of prospect gaat. Alles om de klant in de offertefase de juiste belofte te kunnen die ook waargemaakt wordt.

Tijdens het offerteproces ben jij verantwoordelijk. Je zorgt dat er een goed tenderteam samengesteld wordt waarbij je de samenwerking zoekt met sales, product-marketing, ontwikkeling en alles wat maar nodig is om tot een goede klantgerichte en klant specifieke aanbieding te komen.

Uiteraard bewaak je de deadlines en zorg je ervoor dat die gehaald worden. Je schrijft zelf mee en zorgt ervoor dat alle input die geleverd wordt, samenkomt in één goed geschreven maatwerkofferte.

Je bereidt ook de klantpresentaties voor. Je zorgt ervoor dat de presentatie op een goede en heldere en open manier het voorstel weergeeft. In voorkomende gevallen ben je ook onderdeel van het team die de presentatie geeft aan de klant of geef je de presentatie zelf aan de klant.

Het zwaartepunt ligt op de Nederlandse en Duitse markt. Je kunt echter ook actief betrokken zijn bij tenders voor andere landen. Dat kan direct zijn of ter ondersteuning van een partner.

Wil jij als tendermanager van acquisitie tot realisatie betrokken zijn bij de klantvraag en wil je de verantwoordelijkheid nemen voor het tenderproces, dan is dit een prachtbaan. Wil je jezelf ontwikkelen naar een top tendermanager dan is dit ook een prachtkans.

Waar ga jij werken?

Je komt terecht bij een innovatieve specialist. De producten en diensten worden steeds verder ontwikkeld. Het bedrijf loopt voorop in hun segment en is daarin de nummer één in hun markt. Ze worden door hun klanten als een zeer goede en prettige partner gezien en door de concurrentie als een zeer geduchte tegenstander.

Je wordt onderdeel van een gedreven team. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor alle (Europese) aanbestedingen. Het is van groot belang dat je de klantvraag op maat vertaalt naar een passend voorstel. Uiteraard doe je dat ook samen met andere collega’s uit het bedrijf (sales en productspecialisten).

Heb je veel ervaring en kom je in aanmerking voor een senior rol dat wordt er van je verwacht dat je het hele tender proces zelfstandig aan kunt vliegen. Je krijgt dan een hoge mate van verantwoordelijkheid.

Heb je nog niet zoveel ervaring, maar je wilt wel leren van door de wol geverfde tendermanagers, dan krijg je in samenwerking met de andere tendermanagers de kans om je te ontwikkelen tot tendermanager.

Heb je al tenderervaring en wil je dat verder ontwikkelen dan is er ook een mooie plaats voor je.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde hbo opleiding. Bij voorkeur in een bedrijfskundige, juridische of commerciële richting;
 • Voor de senior rol ruime ervaring met (Europese) tendertrajecten;
 • Een sterke commerciële drive en strategisch denkvermogen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Duitse taal in woord en geschrift. Goede beheersing van de Engelse taal is een pré;
 • Affiniteit met of kennis van IT;
 • Communicatieve vaardigheid zowel schriftelijk als mondeling;
 • Een gestructureerde manier van werken, stressbestendigheid, creativiteit en teamspirit;
 • Minimaal 32 uur per week goede zin.

Wat wordt je aangeboden?

 • Een goed en marktconform salaris;
 • 30 vakantiedagen;
 • Een opleidingsbudget;
 • Winstdelingsregeling;
 • Collectieve pensioenregeling;
 • Gezellige weekafsluitingen, kwartaalmeetings en andere festiviteiten;
 • Een bedrijfscultuur waarin veel belang gehecht wordt aan samenwerken, openheid, eerlijkheid, plezier en passie.

Interesse, bel of mail:

Arjen Woensdregt

06 1366 5996